A është i lehtë për t’u rritur speci kajen?

Rritni specat e kuq

Rritja e specave të kuq është e lehtë dhe argëtuese. Sigurohuni që të keni një tokë të mirë dhe mbillni në një vend me diell. Specat e kuq janë jashtëzakonisht mirë në kontejnerë, prandaj provoni disa enë plastike të zeza me 5 litra. Ngjyra e zezë tërheq Diellin dhe ngroh zonën e rrënjës.

Atëherë, kur duhet të mbjell speca kajene?. Mbillni specat tuaj të kuq në pranverë pasi të ketë kaluar kërcënimi i ngricës. Është më mirë nëse temperatura është e besueshme mbi 65 gradë Fahrenheit. Farërat mund të nisen në ambiente të mbyllura afërsisht tetë deri në 10 javë përpara datës së parashikuar të ngricës së pranverës së fundit të zonës suaj.

Për më tepër, si të pluhurosni bimët me piper kajene për një repelent ketri. Spërkateni me piper kajen pluhur mbi substancën, duke e përzier me një lugë. Aplikoni një shtresë të hollë të përzierjes së piperit përgjatë kërcellit të bimës në bazë dhe përgjatë kufijve të kopshtit ose gardheve pranë zonëspër të penguar ketrat që të mos hyjnë në kopsht.

Sa larg mbjell specat kajen?

Si të rritet speci i kuq | Udhëzues për rritjen e specave të kuq. Kajenet janë speca të kuq të gjatë, të dobët dhe të ndezur që përmbajnë një sasi të madhe nxehtësie, zakonisht 30,000-50,000 njësi. Bimët mund të rriten deri në 4 këmbë të gjata dhe duhet të vendosen rreth 3″ midis bimëve.

Sa kohë duhet të rriten specat e kuq?

midis shtatëdhjetë dhe njëqind ditë Specat kajenë kanë një sezon të gjatë rritjeje, që do të thotë se ata do të jenë gati për t’u korrur kudo midis shtatëdhjetë dhe njëqind ditësh pasi t’i mbillni. Specat e kuq janë të gjelbër dhe më pas piqen në një ngjyrë të kuqe të ndezur, megjithëse janë të ngrënshëm në të dyja format.

Nga rruga, sa kohë jetojnë bimët e specit të kuq?

1,5-3 vjet Këto përfshijnë speca zile, speca të ëmbël/italian, Serrano, Cayenne, Paprika, speca Kili, speca dekorativë si speci i mrekullueshëm NuMex Twilight dhe të gjitha Jalapeâos me rritje të shpejtë. Këto bimë specash mund të jetojnë midis 1,5-3 vjet.

sa shpesh e ujit një bimë kajene?. çdo 2-3 ditë Rekomandojmë lotim pasi toka të jetë tharë disi. Gjatë ditëve më të gjata më të nxehta të verës, që mund të jetë çdo ditë. Gjatë motit më të freskët dhe gjatë pranverës dhe vjeshtës, mund t’ju duhet t’i ujisni ato vetëm çdo 2-3 ditë. Mundësia më e mirë është të ndjeni shtresën e sipërme të tokës për të parë nëse është e lagësht, nëse është, prisni përpara se të ujiteni.

Sa tokë e thellë kanë nevojë për specat e kuq?

Mbjellja e farave tuaja të piperit të kuq

Veçanërisht domatet, specat, patëllxhanët ose patatet për të shmangur problemet ose sëmundjet. Mos përdorni tokë kopshti për këto speca, përdorni një përzierje komerciale. Vendosni farat në tokë 1/4 l thellësi dhe unë rekomandoj një për mbjellës rreth 18 – 24 l, megjithëse kam përdorur 10 l më parë.

Me këtë, a janë të ngrënshme gjethet e piperit të kuq?. Gjethet e specit

Gjetet e bimëve të specit të ëmbël dhe specit djegës (Capsicum annuum dhe Capsicum frutescens) janë të ngrënshme dhe janë plotësisht të shijshme. Ata kanë një aromë më të butë speci se vetë specat dhe shijojnë pak si piper i bardhë – delikate dhe aromatik.

a i mban kafshët larg speci kajen?. Piper i kuq: Piperi i kuq nuk do t’i dëmtojë bimët tuaja, por do të mbajë larg shumë kafshë të vogla. Çdo disa ditë, spërkatni rreth ½ filxhan piper kajen në të gjithë kopshtin tuaj.

A i mban larg minjtë speci i kuq?

Piper i kuq – Minjtë e urrejnë atë dhe ju mund ta spërkatni atë në shtigjet e tyre ose në vendet e njohura të foleve. Mund ta përdorni në kosha plehrash, ushqyes zogjsh dhe kofa pulash; nuk do të dëmtojë apo zmbrapsë zogjtë apo pulat.

Pra, ka një erëz mete që duan të gërmojnë më shumë se të tjerët. Por insektet kanë një dashuri të veçantë për erëzat e bëra nga speci, duke përfshirë paprikën, specin kajen dhe pluhurin djegës. ‘sPaprika dhe kajeni kanë një prevalencë të lartë të papastërtisë së insekteve në krahasim me erëzat e tjera të importuara, “thotë Green.

Çfarë ndodh nëse mbillni speca shumë afër njëri-tjetrit?

Nëse specat mbillen shumë afër, ato do të rriten në fqinjët e tyre. Kjo redukton qarkullimin e ajrit rreth bimëve dhe gjethja nuk do të thahet aq shpejt pas ujitjes ose shiut. Gjethja e lagur është një ftesë për sëmundje.

Çka çon në: a do të skuqen specat e kuq nëse zgjidhen jeshile?

A do ta kthejnë ngjyrën e kuqe të kuqe bimës? Nëse specat tuaj të kuq janë afër pjekurisë kur i zgjidhni, ekziston mundësia që ata të bëhen të kuq pasi t’i zgjidhni. Mbajini ato në një vend të ngrohtë (jashtë frigoriferit) për 3-4 ditë për të nxitur pjekjen më të shpejtë.

A kanë nevojë për mbështetje bimët e piperit të kuq?

Shpesh është një ide e mirë të vendosni bimë specash. Megjithëse shumë speca janë bimë të forta që bëjnë një punë të mirë për ta mbajtur veten drejt, ndonjëherë ata kanë nevojë për pak ndihmë – veçanërisht në fund të sezonit.

Më pas, a duhet t’i ujisni bimët e specit çdo ditë?

Si rregull i përgjithshëm, bimët e specit duhet të ujiten rreth një herë në javë dhe të lihen të kullojnë plotësisht. Megjithatë, kjo frekuencë mund të ndryshojë ndjeshëm në bazë të temperaturës, erës dhe madhësisë së bimës dhe enës së saj në rritje. Gjatë valës së të nxehtit, mund t’ju duhet të ujisni specat në vazo çdo ditë!

Dhe për të shtuar informacion, a kthehen bimët e specit çdo vit?. Specat rriten kryesisht si njëvjeçare nga shumica e kopshtarëve, por ato janë bimë shumëvjeçare. Këto bimë drunore mund të rriten edhe për një vit, nëse sigurohen me kujdesin e duhur dhe kushtet e duhura të rritjes, veçanërisht gjatë muajve të ftohtë ose të dimrit.

Prandaj, sa kohë zgjasin specat e kuq pas vjeljes?. Mos i lani pas marrjes, por pastroni çdo papastërti prej tyre. Ruani ato menjëherë në koshin e produkteve të frigoriferit tuaj. Universiteti i Kalifornisë thotë se ato ruhen më mirë në temperatura midis 40 dhe 45 gradë Fahrenheit. Kur ruhen në këtë mënyrë, ato duhet të zgjasin për dy ose tre javë.

Mund të zgjidhni specat e gjelbër të kuq?

Mund t’i zgjidhni specat e kuq kur të jenë jeshil, megjithëse aroma do të jetë disi me bar dhe nxehtësia jo aq e fortë. Çfarë është kjo? Bishtajat zakonisht piqen në 70 ditë.

Me këtë, sa të gjatë bëhen specat e kuq?. Bimët e piperit të kuq do të rriten midis 1 dhe 3 metra të larta. Madhësia e djegës: Specat zakonisht janë midis 4 dhe 6 inç të gjatë.

Dhe sa kohë duhet që një spec i kuq i kuq?

Specat e kuq ende nuk janë pjekur

Zakonisht duhen tre deri në tre muaj e gjysmë për t’u pjekur dhe për t’u bërë i kuq.

Çfarë bën kripa Epsom për bimët e piperit?

Duke qenë burimi më i mirë i të dy këtyre elementeve, kripa Epsom për specat është shumë efektive. Aplikimi i tij ul rritjen e ngadaltë, i bën bimët e specit më të shëndetshëm, më të harlisur dhe më të gjelbër se më parë (për shkak të rritjes së prodhimit të klorofilit) dhe nxit fruta më të mëdha dhe më të shijshme.

A mund të mbillni speca thellë si domatet?

Farat e piperit nuk duhet të mbillen thellë. Mbillni jo më shumë se 1/4 deri 1/2 inç të thellë. Me përjashtim të farave të mbjella në sipërfaqe, rregulli i përgjithshëm është që të mbillni farat rreth dyfishin e gjatësisë së tyre në thellësi. Farat e piperit janë zakonisht rreth 1/8 inç në diametër, kështu që duhet të mbillen rreth 1/4 inç thellë dhe jo më thellë se 1/2 inç.

Me çfarë i ushqeni bimët e specit djegës?

Plehrat e domates funksionojnë mirë për bimët e specit djegës, ashtu si komposti dhe plehu i kalbur mirë. Një pleh i mirë 5-10-10 është zakonisht i mjaftueshëm për specat. Punojeni atë në tokë përpara transplantimit, rreth 3 paund për 100 metra katrorë.

a mund të rriten specat e kuq në tenxhere?. Specat e kuq (Capsicum annuum) kërkojnë një sezon të gjatë rritjeje dhe temperatura të ngrohta deri në të nxehta për fruta. Rritja e specave kajen në tenxhere është një mënyrë e mirë për të shijuar specat e freskët, nëse jetoni në një zonë ku është shumë e ftohtë për të rritur speca jashtë.

A kanë nevojë për kafaz specat e kuq?

Varietetet e specit që ka gjasa të mos kenë nevojë për kafaz:

Jalapeaos. Specat banane. Specat kajen.

Si mund ta dalloni kur një spec i kuq është i pjekur?

A mund të hanë qentë speca zile? Çfarë duhet të dini për qentë dhe specat zile

A janë bimët e specit zile helmuese për qentë. Jo, bimët e specit zile nuk janë helmuese për qentë.

A janë toksike bimët e specit?

Gjethet dhe frutat e specave djegës janë toksike kur preken dhe hahen. Ndjesia e djegies që merrni kur trajtoni ose hani speca djegës është toksiciteti i bimës. Kur konsumoni sasi të mëdha piper, do të ndjeni një djegie të fytit, gjuhës, syve dhe lëkurës.

A mund të rritni speca nga farat brenda?

Specat mund të rriten nga farat e tyre, edhe nëse farat janë nga specat e blerë në supermarket. Sidoqoftë, farat duhet të merren në mënyrë ideale nga specat e pjekur, sepse specat jeshilë dhe të papjekur nuk kanë fara të zhvilluara plotësisht dhe shkalla e mbirjes së tyre është e ulët.

A i tërheq milingonat speci kajen?

Si kajeni dhe piperi i zi largojnë milingonat. Milingonat e urrejnë specin kajen. Piperi i zi do të funksionojë po aq mirë. Gjeni burimin e problemit të infektimit të milingonave, spërkatni pak piper rreth asaj zone dhe nëse është e mundur, krijoni një mur që do të ndalojë milingonat të hyjnë në shtëpinë tuaj.

Çfarë insektesh largon speci i kuq?

E përkryer për një kopshtar organik, një repelent kundër spërkatjes së piperit të kuq do të zmbrapsë në mënyrë efektive brumbujt, kërpudhat e gjetheve dhe çimkat, ndër të tjera.

A mund të vendos piper kajen në oborrin tim?

Jo, speci kajen nuk do të vrasë barin. Aplikimi i specit të kuq në lëndinë në një dozë të arsyeshme nuk është më i dëmshëm sesa spërkatja e një grushti majdanoz mbi të. Kapsaicina që i jep kajenës ‘skiçin’ e saj nuk është e dëmshme dhe as nuk zbulohet nga bari ose bimët. Kjo substancë prek vetëm njerëzit dhe shumicën e kafshëve.

A hanë minjtë piper kajen?

Salca Tabasco: Ashtu si speci kajen, minjtë e urrejnë salcën e nxehtë. Ndërsa speci i kuq është i lehtë për t’u spërkatur brenda shtëpisë tuaj, ju nuk do të dëshironit të lyeni tapetin tuaj me salcë të nxehtë. Përdoreni këtë metodë jashtë rreth themelit të shtëpisë tuaj për të parandaluar që minjtë të hyjnë brenda.

A është kajani helmues për macet?

Speci i kuq në vetvete nuk është toksik për macet. Thënë kështu, nëse një mace gërmon ose ecën në një zonë me piper kajen të spërkatur mbi të, speci mund të mbërthehet në putrat dhe gëzofin. Nëse pastrohen vetë, speci mund të hyjë në sy dhe të shkaktojë dhimbje dhe acarim.

A e pëlqejnë minjtë erën e piperit të kuq?

Era e fortë e piperit të kuq ndihmon jo vetëm për të mbajtur larg minjtë, por edhe për të larguar dëmtuesit e tjerë si milingonat, buburrecat dhe insektet. Spërkatni një sasi të mirë speci kajen në zonat ku gjeni minj.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Leave a Reply

Your email address will not be published.