Si i trajtoni gjethet e gjetheve te fotinia?

Njolla e gjetheve të Fotinisë

Kërpudhat: Aplikoni tre deri në katër spërkatje të një fungicidi të miratuar (idealisht sistemik) duke filluar nga thyerja e sythave në pranverën e hershme dhe vazhdoni në intervale të rregullta gjatë pranverës deri në mot të thatë. Trajtoni tërësisht të gjitha sipërfaqet e gjetheve dhe degëve. Sa më e lagësht dhe më me shi të jetë pranvera, aq më e madhe do të jetë ashpërsia e sëmundjes.

Dhe për të shtuar informacion, cili është fungicidi më i mirë për fotininë me majë të kuqe?

Chlorothalonili, propiconazole dhe myclobutanil janë përbërësit efektivë që duhen kërkuar në fungicidet e disponueshme. Kini parasysh, megjithatë, trajtimi duhet të fillojë herët dhe të përsëritet çdo 7-14 ditë gjatë fundit të dimrit dhe pranverës dhe përsëri në vjeshtë kur moti ftohet.

Çfarë e shkakton njollat ​​e gjetheve të fotinisë?

Një kërpudhat e quajtur Entomosporium maculatum është ajo që shkakton njolla gjethesh te fotinia. Është një kërpudhë mikroskopike që dimëron në degëza dhe gjethe të rënë në tokë.

Si e trajtoni mykun pluhur në fotininë?

Kërpudha e mykut pluhur: Përdor fungicide organike që përmbajnë squfur si parandaluese dhe si trajtim për infeksionet ekzistuese. Pritini ose krasitni: Hiqni gjethet, kërcellet, sythat, frutat ose perimet e prekura nga bima dhe hidhni. Disa bimë shumëvjeçare mund të priten në tokë dhe do të shfaqen rritje të reja.

Meqë ra fjala, çfarë spërkatni me fotininë?. Fungicidet që do të bëjnë një punë të mirë për trajtimin e njollave të gjetheve të fotinisë përfshijnë, por nuk kufizohen, në fungicidin me shumë qëllime Spectracide Immunox, Kontrollin e Sëmundjeve Ortho Garden, Fungicidin sistemik Fung-Away me dritën jeshile, fungicidin sistemik të lëngshëm Feti-lome, sëmundjen e avancuar Bayer Kontrolli për lulet dhe shkurret e trëndafilave.

Me këtë, si e trajtoni sëmundjen e njollave në gjethe?

Trajtimi:

 1. Kurroni dhe hiqni gjethet e prekura shumë.
 2. Të sigurohet trajtim i shpeshtë i gjethit me vaj neem ose një fungicid tjetër.
 3. Shmangni marrjen e ujit në gjethe ndërsa rikuperohet.
 4. Mbajeni bimën larg bimëve të tjera përkohësisht.
 5. Monitoro çdo ditë për t’u siguruar që infeksioni ka ndaluar përhapjen.

pyetje, përgjigje dhe komente rreth photinia red robin. PËRGJIGJE: Robinat e kuq me sipërfaqe të konsiderueshme gjethesh kafe janë shenjë e lagështirës së tepërt ose shumë pak. Në shumicën e rasteve kjo është për shkak të ujit të tepërt. Balta e rëndë nuk është toka e tyre ideale dhe duhet të përmirësohet me shumë lëndë organike të kalbur mirë dhe zhavorr hortikulturor në kohën e mbjelljes.

Si e rinovoni fotininë?

Metoda më e lehtë e përtëritjes së fotinisë është prerja e të gjithë shkurret në të njëjtën kohë. Fotinia toleron prerjen në rreth 6 inç (15 cm.) mbi tokë. Problemi me këtë lloj krasitjeje është se lë një boshllëk dhe trung të shëmtuar në peizazh.

Pra, pse gjethet e mia të kuqe robin po bëhen kafe?. Ju zakonisht do të gjeni Dave se Photinias vuan keq nga nxirrja e gjetheve dhe njolla kafe dhe të zeza që shfaqen në gjethe. Kjo është shkaktuar nga kushtet e motit dhe nuk është një sëmundje mykotike.

Çfarë çon në: cili është fungicidi më i mirë për pikat e zeza?. Menaxhimi

Fungicide tradicionale për kontrollin e njollave të zeza

tabela>

Me këtë, si të shpëtoni nga pikat e zeza në robin e kuq?

Cili insekt ha gjethet e fotinisë?

Afidet lëvizin ngadalë dhe zakonisht ushqehen në koloni, duke ngrënë gjethet dhe kërcellin e bimës photinia.

Çfarë e vret mykun pluhur në çast?

Bikarbonat kaliumi është një fungicid kontakti që vret shpejt sporet e mykut pluhur. Përveç kësaj, është miratuar për përdorim në rritjen organike.

Për më tepër, si të identifikoni, trajtoni dhe parandaloni mykun pluhur

Si të parandaloni mykun pluhur

 1. Zgjidhni bimë për kopshtin tuaj që janë rezistente ndaj mykut pluhur.
 2. Mbillni në vende më me diell, pasi myku pluhur ka tendencë të zhvillohet më shpesh në zonat me hije.
 3. Krasini në mënyrë selektive zonat e mbipopulluara për të rritur qarkullimin e ajrit rreth bimëve tuaja; kjo ndihmon në uljen e lagështisë relative.

çfarë spërkatni për mykun pluhur?. Spray për sodë buke të bërë në shtëpi

 • Përzieni 1 lugë gjelle sodë buke me 1 lugë gjelle vaj vegjetal dhe 1 lugë çaji sapun enësh në 1 gallon ujë.
 • Përzieni 4 lugë gjelle sodë buke. me 2 lugë gjelle sapun vaji Murphy në 1 gallon ujë.
 • Përzieni 2 deri në 3 lugë uthull me 1 gallon ujë.
 • Neem është një fungicid organik.

Pse po zverdhet fotinia ime?

Fotinia me majën e kuqe është e prirur për zverdhjen e gjetheve midis venave të gjetheve, një gjendje e quajtur klorozë, e cila shkaktohet nga mungesa e hekurit. Kloroza është veçanërisht e mundshme në tokën alkaline, e cila është e zakonshme në pjesën perëndimore të Shteteve të Bashkuara.

Prandaj, si e trajtoni njollën e gjetheve të entomosporiumit në fotininë?

Në fotininë, aplikoni fungicide çdo 10 deri në 14 ditë nga këputja e sythave derisa të piqet i gjithë gjethja e re. Aplikimet e fungicideve mund të rifillojnë në vjeshtë gjatë periudhave të motit të butë dhe të lagësht. Në çerdhe, një program parandalues ​​spërkatjeje duhet të fillojë nga këputja e sythave në fillim të pranverës deri në ngricën e parë të fortë në fund të vjeshtës.

Dhe kur është koha më e mirë për të shkurtuar fotininë me majë të kuqe?. dimërKrushi këshilla të kuqe në dimër kur ato janë në gjumë. Krasitja gjatë sezonit të rritjes do të nxisë rritjen e re, e cila është shumë e ndjeshme ndaj sulmit nga kërpudhat. Gjethet e pjekura janë më rezistente ndaj njollave të gjetheve. Grumbulloni dhe hidhni gjethet e rënë dhe hiqni materialin bimor të infektuar.

Më pas, cili është fungicidi më i mirë për njollat ​​e gjetheve?. Për njollat ​​e gjetheve të pranverës dhe verës, aplikimet parandaluese të fungicideve ose aplikimet në fazat e hershme të zhvillimit të sëmundjes japin rezultatet më të mira. Produktet që përmbajnë iprodion, klorothalonil, mancozeb, fludioxonil, azoksistrobin ose pentiopiradë zakonisht ofrojnë kontroll të mirë të sëmundjeve të njollave në gjethe.

Çfarë e vret njollën bakteriale të gjetheve?

Farat mund të trajtohen me ujë të nxehtë ose zbardhues Clorox® (hipoklorit kalciumi) për të vrarë patogjenin. Trajtimi me ujë të nxehtë është më i plotë se Clorox®; megjithatë, temperaturat e larta mund të ndikojnë negativisht në mbirjen nëse nuk merren masat e duhura.

Atëherë, si të parandaloni njollat ​​bakteriale të gjetheve?. Për të parandaluar njollat ​​bakteriale në gjethe: Përdorni farat pa patogjene si hapin e parë në menaxhimin e sëmundjes. Megjithatë, analizat e besueshme të farës dhe nivelet e përcaktuara të pragut nuk janë ende të disponueshme. Shmangni ujitjen me spërkatës kur është e mundur.

Mund të mbiujit fototinia?

Ata mund të kenë nevojë për ujitje, mbajeni kompostimin pak të lagësht, por jo të ngopur me ujë.

Si të rritet fotinia / RHS Gardening

Lotim

 1. Pas mbjelljes, ujisni rregullisht për të paktën dy vitet e para.
 2. Pasi të vendosen, ato duhet të përballojnë mirë pa lotim shtesë, përveç rasteve veçanërisht të nxehta, periudhat e thata.
 3. Kur rritet si shkurre murale, fotinia mund të ketë nevojë për ujitje të rregullt nëse është e mbrojtur nga reshjet.

Si të ruani një kaçubë që po vdes?

Veprimi i shpejtë është i nevojshëm për të kuruar shkurret që po vdes. Tërhiqeni tokën nga baza e kërcellit dhe rrënjëve të sipërme. Vendosni tokë të freskët mbi rrënjët pasi kërcelli dhe rrënjët e sipërme të thahen. Ujitni shkurret derisa toka të laget në një thellësi prej 1 deri në 2 këmbë, më pas lëreni tokën të thahet përpara se ta ujitni përsëri për të parandaluar kalbjen.

ne cfare muaji i krasitni robinat e kuq?. Krasitja e Photinia Red Robin – Kur

Prandaj, mundësia e parë është në fillim të sezonit të rritjes, që do të thotë, subjekt i ngricave të vona, fundi i marsit deri në fillim të prillit. Me modelet e motit kaq të çrregullt, është më mirë të udhëhiqesh nga bima, në vend që thjesht të ndjekësh kalendarin pavarësisht.

A mund ta krasitësh fort një fotini?

Fotinia i përgjigjet mirë krasitjes së fortë (“krasitje përtëritjeje”), por jepini pak kohë për t’u rikuperuar midis krasitjeve të forta. Gjethet e zbardhura zakonisht nuk janë sëmundje kërpudhore.

Si mund ta bëj fotininë time të rritet më shpejt?

Së pari, holloni degët e vjetra për të stimuluar rritjen e fidaneve të reja dhe pastroni qendrën në mënyrë që drita të mund ta arrijë atë. Sa më shumë ta krasitni, aq më shpejt rritet. Krasitja e shpeshtë dhe drastike do të favorizojë rritjen dhe do të bëjë të shfaqen gjethet e kuqe.

Si e trashni një gardh të kuq Robin?

Nxjerrja e fidaneve të sipërme do të bëjë që ato më të vogla të nxjerrin fidane anësore dhe të trashen. Mbajtja e atyre të prera sapo të tejkalojnë gjerësinë e dëshiruar do t’i shtojë shkurret.

a funksionon vaji i neem në njolla të zeza?. Vaji Neem funksionon shkëlqyeshëm për të shtypur mykun pluhur, njollat ​​e zeza dhe sëmundjet e tjera të trëndafilit. Si një përfitim i shtuar, ai gjithashtu largon brumbujt japonezë dhe i mban ata të mos shkatërrojnë trëndafilat tuaj.

A është vaji i neem një fungicid?

Kopshtarët përdorin vaj neem në bimët e tyre të shtëpisë dhe kopshtet e jashtme të perimeve si një insekticid, fungicid dhe miticid. Agjencia për mbrojtjen e mjedisit (EPA) e konsideron vajin neem të sigurt për bimët e brendshme dhe përdorimin rreth kafshëve shtëpiake.

Si të kontrolloni dhe parandaloni dëmtimin e pikave të zeza në trëndafila

Nëse nuk e trajtoni me një produkt shumë efektiv si fungicidi Daconil®, pika e zezë mund të lëvizë nëpër kopshtin tuaj — dhe nuk do të ndalet te trëndafilat. Filloni trajtimet aktive me fungicid Daconil® që në shenjën e parë të sëmundjes për të ndaluar njollën e zezë dhe për të kufizuar dëmtimin e saj.

Çfarë po e vret fotininë time me majë të kuqe?

Fungicidet si tiofanat-metili dhe miklobutanili mund të paditet kur kushtet janë të favorshme për sëmundjen. Duhet të caktoni kohën e aplikimit për të ftohur motin e lagësht. Fungicidet nuk janë efektive gjatë motit të nxehtë dhe të thatë. Për fat të keq, njolla e gjetheve entomosporium është shkatërruese për fotininë e majës së kuqe dhe murrizin indian.

Çfarë i shkakton njollat ​​e zeza në gjethe?

njollë e zezë, gjithashtu e shkruar njollë e zezë, sëmundje e zakonshme e një shumëllojshmërie bimësh e shkaktuar nga specie të baktereve Pseudomonas ose nga ndonjë numër i llojeve të kërpudhave në gjinitë Asterina, Asterinella, Diplotheca, Glomerella, Gnomonia, Schizothyrium, Placosphaeria dhe Stigmea. /strong>.

Si i trajtoni njollat ​​e zeza?

Si të kontrolloni njollën e zezë: Sapo pika e zezë të bëhet aktive, e vetmja mënyrë për të kontrolluar sëmundjen dhe për të ndaluar përhapjen e saj është me një fungicid efektiv. Fungicidet Daconil® të markës GardenTech® ofrojnë mbrojtje shumë efektive, tre-kahëshe kundër njollave të zeza dhe më shumë se 65 llojeve të tjera të sëmundjeve kërpudhore.

Si të bëni një spërkatje të afideve?

Sapun dhe ujë

Disa lugë gjelle me enë të lëngshme ose sapun insekticid të holluar në një litër ujë është mënyra më e thjeshtë për të bërë një spërkatje natyrale vrasëse të afideve për atë infektim të afideve. Pasi të përzieni përzierjen e ujit dhe sapunit, mbushni një shishe me shishe, merrni një sfungjer enësh dhe shkoni në kopshtin tuaj.

Çfarë është sapuni insekticid për bimët?

Sapuni insekticid është i bërë me kripëra kaliumi të acideve yndyrore dhe zakonisht përdoret nga kopshtarët për të frenuar infektimet e insekteve dhe dëmtuesve në bimët e tyre. Spërkatjet e sapunit janë efektive për insektet me trup të butë, si psh. Sapuni insekticid nuk i dëmton bimët.

pse po ha robin tim të kuq?. Mund të jetë djallëzor i hardhisë. Zakonisht del natën për të festuar me gjethe. Grumbujt e këtyre insekteve bëjnë që bimët (veçanërisht në kontejnerë) të shemben ndërsa ata hanë rrënjët.

A shkakton lotim i tepërt myk pluhur?

Lagështia e lartë dhe lotimi i tepërt nxisin rritjen e mykut pluhur.

A mund ta fshini mykun pluhur nga gjethet?

Identifikimi: Simptomat dhe dëmtimet: Shenjat e hershme të mykut pluhur përfshijnë pluhur të bardhë/njolla të paqarta në gjethe (zakonisht të ulëta në tendë) dhe një shtresë të bardhë të paqartë në kërcellet e poshtme. Shënim: myku pluhur mund të fshihet nga gjethet për një kontroll të shpejtë vizual.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Fungicide Aplikoni kur vërehet për herë të parë Shembuj të emrave tregtarë
Myclobutanil Orari 7-10 ditor Shqiponja
Maneb 7- Orari 10 ditor Maneb
Mancozeb Orari 7-10 ditor Mancozeb, Stature, Dithane M45 dhe të tjerë

Leave a Reply

Your email address will not be published.